Adresa

Bitoljska 46, Niš, Srbija

Telefon

+381 63 82 87 707

Email

ratnici.office@gmail.com

Zapratite nas

Naša priča

Sa nama je igra zanimljivija!

Košarkaški klub Ratnici Niš osnovan je 2020. godine od strane ljudi koji su na košarkaškoj sceni u Nišu preko 15 godina!

Nakon višegodišnjeg usavršavanja, edukacije, razvijanja najboljeg sistema u radu sa mladim igračima, uspona i padova, razvila se ideja sa puno entuzijazma o stvaranju kluba koji će kroz nekoliko godina uz ogroman trud, žrtvovanje i ulaganje postati simbol košarke u Nišu!

Iako je niška košarka dugo bila na “marginama” i često u senci fudbala, odbojke i rukometa koji su uspešni Superligaši, stvorena je vizija mladog kolektiva o formiranju budućeg uspešnog i stabilnog Srpskoligaša u jugoistočnoj, a kasnije i celoj Srbiji!

Košarkaški klub Ratnici Niš broji preko 250 deteta koji su raspoređeni u dobro smišljenim grupama i kategorijama. Trenerski kolektiv je sastavljen više od 20 mladih, perspektivnih i licenciranih momaka koji posvećeno i marljivo rade u razvoju košarkaških elemenata, ali i pravilnom rastu i stasavanju u dobre ljude.

Seniorski tim je posle samo jedne sezone sa ubedljivo najmlađom ekipom u ligi, uspeo da se kao prvak Druge Muške Regionalne Lige, plasira u Prvu Mušku Regionalnu ligu, čiji je i danas član. Iako mlad tim, sa godinu dana seniorskog iskustva, uspevaju da u tekućoj sezoni obezbede plasman u Play Off, što je za nas veliki uspeh.

KK Ratnici Niš ima predstavnika u svim kategorijama:

- Seniorski tim koji se takmiči u Prvoj muškoj regionalnoj ligi – Istok

- Jniorski tim koji se takmiči u Međuregionalnoj ligi – RKSIS

- Kadetski tim koji se takmiči u Međuregionalnoj ligi – RKSIS

- Pionirskitim koji se takmiči u Međuregionalnoj ligi – RKSIS

- Dva mlađa pionirska tima

- Školice košarke